Leader Lapplands Tour 2020​

För att vi vet, precis som ni, att landsbygdsutveckling sker i verkligheten, på den faktiska landsbygden, så har vi genomfört en turné genom tre kommuner i Leader Lapplands verksamhetsområde. Vi hade såklart önskat att kunna besöka fler kommuner men då rådande omständigheter försvårade det satsade vi allt krut på att färdigställa TALKO-kartan baserat på den feedback vi fått in.

Det har varit en höjdpunkt för detta år att få ta del av så många tankar och idéer kring verktygen. Att även få göra det på plats har varit otroligt givande då vi hann besöka Åsele, Dorotea och Lycksele där vi varit med om spännande möten i medborgarhus, kulturhus, källarlokal under gympasalar, kommunhus.

Det är just i verkligheten som verktyget för samverkan tar form. Allt började med en idé hos projektledaren för TALKO och en liten idé har vuxit till något stort. Idén uppstod vid skrivbordet men den färdiga metoden kommer därmed formas ur verkligheten, från landsbygdens tankar och idéer. Med all feedback har kartan tagit nya former och det har varit deltagarna som har avgjort vilket håll vi ska gå.

Talko on Tour

Klicka på varje kommun för att se mer information om testerna.

Vi har haft workshops i Åsele, Dorotea och Lycksele!

Kan du hitta dem på kartan?

Det går väl inte heller att missa hur otroligt stort vårt verksamhetsområde faktiskt är?