Workshop online

Välkomna till en mötesplats i moderna tider! Kul att just du vill vara med på vår workshop online!  Det vi står för är ramarna så hoppas du redan ser fram emot en kreativ stund för det är ni deltagare som står för alla idéer tillsammans.

Snart är det dags att kicka igång! Men först..

Workshopen startas med en samling på vår Discord-server för alla deltagare. Vidare kommer ni delas in i grupper för att kunna diskutera mer ostört tillsammans. Om du känner dig nyfiken på hur man använder Discord kan du kika på vår instruktionsvideo nedan.

Här är vår länk till discord-servern:
https://discord.gg/bVTt5PTf3E

Vi tar det stegvis

Workshopen kommer att följa formen att det är ett frågekort i taget. Det är möjligt att klicka sig vidare när man är klar, eller återgå till föregående kort om man råkade glömma något.

En person väljs ut som sekreterare under mötet och anteckningarna görs på ett PDF-formulär som ni hittar nedan.

klicka på bilden till höger för att kunna ladda ner PDF-formuläret.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

För att workshopen ska flyta på kommer några i gruppen ha ett extra ansvar genom att exempelvis hålla en extra koll på klockan, eller att se till att alla i gruppen kommer till tals under diskussionerna. Ni får därför i uppgift att dela upp er inom gruppen när workshopen börjar.

1. Ordfördelaren

Er grupp är samlad och fylld av deltagare som vill dela med sit av sitt perspektiv, därför behöver ni någon som tar roller som ordfördelare. Denna roll behöver inte nödvändigtvis vara konstant aktiv med att fördela ordet mellan alla i gruppen. Det som är viktigt är att alla ska ha möjlighet att göra sig hörda. Rollen passar någon som är bra på att känna in grupper och lyssna om alla kan ta plats.

2. Tidtagaren

Denna person ser till att tiden hålls för varje del. Det kan med fördel vara någon som känner tat det kryper i fingrarna efter en kopp kaffe om fikapausen råkar bli försenad. Håll ett öga på klockan och ställ en timer så att gruppen inte blir sen till återsamling.

3. Den som håller den röda tråden

Diskussionerna brinner för eld och lågor kring engagemang, innovation och framtidstro! “Kanon!” tänker du men samtidigt: “Vart är vi påväg?” Det behöver finnas någon som grundar diskussionerna kring ämnet. Ta ett kort i taget eller hoppa emellan, det väljer ni själva. Men det behövs någon som håller i den röda tråden och skalar ner vart ni ska hamna till slut!

4. Antecknaren

Det finns ingen fast sekreterare. Ni får bestämma själva inom gruppen om ni vill att ansvaret för att anteckna tankar och idéer ska skifta runt eller om det ska vara en fast roll. En idé är att låta en person vara huvudansvarig och även skärmdela dokumentet så att ansvaret på så vis fördelas till alla i gruppen.