TALKO-kartan

Vår workshopmetod för fysiska möten!

Ett frågespel för samverkan

TALKO-kartan är ett verktyg som kan användas under idéutveckling, problemlösning och andra former av samverkan. Det är en metod som vänder sig till bredden samtidigt som det är möjligt att anpassa kartan beroende på sammanhanget. Hur TALKO-kartan används kan därmed skifta efter situation och syfte.

Vi har testat metoden, nu är det din tur!

Den fysiska spelkartan med dess frågekort har testats ute i vårt verksamhetsområde. Vi har hållit workshops i flera av Västerbottens kommuner. Det har lyfts fram hur TALKO-kartan är ett bra verktyg för att skapa dialog mellan personer från olika grupper. Det finns en styrka i att endast låta intresset för sin bygd styra diskussioner då det öppnar för nya perspektiv och idéer. Vill du veta mer om våra egna workshops? Läs mer på ”Tour 2020”.

Manualen till TALKO-kartan

Vi har samlat information i en manual som även den finns i en fysisk utgåva.

Här hittar ni manualen för den fysiska workshopen i PDF-format!

Om du vill ta del av kartan, frågekort och manualen finns det demoexemplar på Leader Lappland 2020s kontor i Umeå, Västerbotten. Allt material är fritt för nedladdning och användning. Det går att ladda ner gratis men ni får själva betala för trycket av allt material.